WA Autoverzekering

Het moment dat een auto verzekerd moet zijn
De WA autoverzekering dient verplicht te worden afgesloten door de eigenaar van de auto. Zodra de auto op uw naam staat, heeft u dus de verplichting om de auto te verzekeren. Vroeger was het zo dat onverzekerd zijn pas een probleem werd als de auto deelnam aan het verkeer. Via het RDW kan er gecontroleerd worden of een auto verzekerd is. Een auto die op naam staat van iemand, betekent dat diegene ook de plicht heeft de auto te verzekeren.

De kosten voor een WA auto verzekering
Er zijn drie soorten autoverzekeringen. De WA verzekering, WA beperkt casco verzekering en de WA volledig casco verzekering. De WA verzekering dekt alleen de schade die een bestuurder aanricht aan een andere partij. De WA beperkt casco verzekering dekt dezelfde schade van een WA verzekering, maar met brand-, storm-, ruit-, inbraak- en diefstalschade. Ook aanrijdingsschade wegens loslopende dieren wordt gedekt met deze verzekering. De WA volledig casco verzekering, ook wel allrisk genoemd, dekt dezelfde schade als de WA beperkt casco verzekering, maar ook schade aan uw eigen voertuig.

Het kiezen van de juiste verzekering
Een vuistregel die wordt gehanteerd is: auto’s tot vier jaar oud worden WA volledig casco verzekerd, auto’s tussen de vier en acht jaar worden WA beperkt casco verzekerd en auto´s ouder dan acht jaar heeft men meestal een WA verzekering voor.

Door | 2016-10-18T15:26:48+00:00 19 juni 2016|Verzekeringen|0 reacties