Helpt rechtsbijstandverzekering bij ontslag?

Hoewel het beter gaat met de economie en de werkgelegenheid aantrekt, worden er ook nog iedere maand mensen ontslagen. Wat kunt u doen als dat u overkomt? En heeft u in die situatie iets aan een rechtsbijstandverzekering? Ontslagen worden is voor de meeste mensen een stressvolle gebeurtenis. Goed dus om te weten wat u wel en niet moet doen, zodat u deze moeilijke periode op een bevredigende manier kunt afsluiten.

Sterker staan in ontslagzaak
Hoe moeilijk het ook is, het is belangrijk om de emoties niet de overhand te laten krijgen en u zakelijk op te stellen. Dat helpt u om sterker te staan in de ontslagzaak. Leg een dossier aan zodra u vermoedt dat u ontslagen wordt. Bewaar alle communicatie over uw functioneren zoals e-mails, memo’s en brieven. Krijgt u ontslag, laat dan blijken dat u liever uw baan behoudt. Blijf daarom aan het werk, ook al hoeft dat niet van uw werkgever en kunt u een vrijstelling krijgen. En lever bedrijfseigendommen, zoals de auto van de zaak of een toegangspas, nog niet in. U heeft er recht op om deze spullen tot het eind van het dienstverband te houden. Vraag ook of u de motivering en ontslagregeling op papier mag hebben.

Rechtsbijstandverzekering biedt uitkomst
Komt uw werkgever met een uitgewerkt ontslagvoorstel, ga daar dan niet direct mee akkoord. U heeft twee weken bedenktijd, dus benut die periode om het voorstel beter te bekijken en eventueel te bespreken met een jurist. Als u een rechtsbijstandverzekering heeft, schakel die dan direct in. Maar bedenk wel dat u alleen iets aan die verzekering heeft als juridische hulp bij ontslag op de polis is inbegrepen. Snel nog even een verzekering afsluiten als het ontslag al boven uw hoofd hangt? Dat heeft geen zin. Ontslagkwesties die bij het afsluiten van de verzekering al speelden of te voorzien waren, worden niet in behandeling genomen. En sommige rechtsbijstandsverzekeraars hanteren sowieso een wachttijd van drie maanden voordat u geaccepteerd wordt.

Advies
Een rechtsbijstandverzekering kan bijzonder bruikbaar zijn bij allerlei juridische kwesties. Wij bespreken graag met u of deze verzekering ook voor u een goede keuze is en welke soort juridische conflicten u verzekerd wilt zien. Neem voor advies contact op met ons kantoor.

Door | 2016-10-18T15:13:16+00:00 1 september 2016|Verzekeringen|0 reacties